Zakalce mego życia

Przekąchy na zakwasie



Knäckebröd - szwedzkie pieczywo chrupkie








Krakersy na zakwasie







Brownie na zakwasie







Focaccia na zakwasie







Batony granola na zakwasie
Wyślij pocztą e-mailWrzuć na blogaUdostępnij w XUdostępnij w usłudze FacebookUdostępnij w serwisie Pinterest

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Strona główna
Subskrybuj: Posty (Atom)

O mnie

Moje zdjęcie
gallica.anonimica
Jestem niewprawioną i fajtłapowatą kucharką. Chcę się z Wami podzielić moimi doświadczeniami z zakalcami. Kocham zakalce, a zakalce kochają mnie! Niestety czasami ciasto udaje mi się:( Chlip, chlip, wtedy nie mam materiału na notkę:(
Wyświetl mój pełny profil
  • Chleby na zakwasie
  • Bułki na zakwasie
  • Przekąchy na zakwasie
  • Podróże z zakalcami
  • Twitter

Szukaj na tym blogu

Translate

Etykiety

banany (1) biała czekolada (1) Boże Narodzenie (2) brzoskwinie (2) bułki (11) chleb (53) ciastka (3) cydr (1) cynamon (5) cytryna (1) czarnuszka (2) czekolada (4) domowa robótka (4) drożdże (30) dynia (3) feta (1) gadżety w kuchni (3) granola (1) jabłka (4) kakao (5) kminek (8) kruche ciasto (1) lemon curd (1) mak (2) maliny (1) marchewka (1) masło orzechowe (1) maślanka (8) mąka pszenna razowa (4) mąka pszenna typ 1850 (5) mąka z pestek dyni (1) mąka żytnia razowa (11) mąka żytnia typ 720 (6) melasa (4) miód (3) oliwa (2) oliwki (2) orzeszki ziemne (2) otręby pszenne (1) otręby żytnie (2) Piekarnia Amber (5) pierniczki (1) pierogi (1) piwo (2) placki i racuszki (2) płatki owsiane (6) pomidory (1) recenzja (2) rodzynki (2) sernik (3) sezam (7) siemię lniane (9) słonecznik (7) Sourdough Surprises (6) suszona żurawina (1) suszone śliwki (4) śmietanka 30-36% (3) Tang Zhong (1) twaróg (4) wesele (1) Wielkanoc (2) wiórki kokosowe (1) World Bread Day (6) zakalec (8) zakwas (56) zakwas pszenny (18) zakwas żytni (41) ziarna żyta (3) ziemniaki (1)

Archiwum bloga

  • ▼  2017 (1)
    • ▼  września (1)
      • R.I.P. Zakwasiku
  • ►  2015 (18)
    • ►  listopada (1)
    • ►  października (2)
    • ►  sierpnia (3)
    • ►  lipca (1)
    • ►  czerwca (3)
    • ►  maja (3)
    • ►  kwietnia (2)
    • ►  marca (3)
  • ►  2014 (27)
    • ►  listopada (2)
    • ►  września (2)
    • ►  sierpnia (2)
    • ►  lipca (2)
    • ►  czerwca (3)
    • ►  maja (3)
    • ►  kwietnia (2)
    • ►  marca (3)
    • ►  lutego (4)
    • ►  stycznia (4)
  • ►  2013 (23)
    • ►  grudnia (2)
    • ►  listopada (4)
    • ►  października (1)
    • ►  września (1)
    • ►  sierpnia (2)
    • ►  lipca (2)
    • ►  maja (3)
    • ►  kwietnia (2)
    • ►  marca (3)
    • ►  lutego (3)
  • ►  2012 (33)
    • ►  grudnia (2)
    • ►  listopada (3)
    • ►  października (8)
    • ►  września (7)
    • ►  sierpnia (6)
    • ►  lipca (5)
    • ►  czerwca (2)
  • ►  2011 (7)
    • ►  września (3)
    • ►  sierpnia (4)

Blogaski bez zakalców

  • My Daily Sourdough Bread
    8 Irresistible Easter Sourdough Desserts to Make This Spring
    11 godzin temu
  • Mookie loves bread
    Onion Rye with Caraway Seeds & Rye Scald
    1 dzień temu
  • Smakowity Chleb
    Bułki do panini
    2 dni temu
  • - VANIGLIA - storie di cucina
    Hokkaido milk bread con kefir e lamponi
    3 dni temu
  • Leśny Zakątek
    Czym jest CRM i dlaczego jest niezbędny w nowoczesnym e-commerce?
    3 dni temu
  • Un cappuccino la mattina
    Hot Days Call for These Cool and Crunchy Salads
    6 dni temu
  • Der Brotdoc
    Brotreise: Paris (2025)
    6 dni temu
  • Pistachio
    Tarta rabarbarowa z płatkami róży i z kremem pâtissière. Tak powinien smakować czerwiec.
    1 tydzień temu
  • Weekend Bakery
    Fantastische Walnoten Karameltaart: Versie 2.0
    2 tygodnie temu
  • Konwalie w kuchni
    Sezonowo od A do M i botwinka zamknięta w słoiku
    2 tygodnie temu
  • Green Morning
    Łubin- sesja dla magazynu Weranda
    2 tygodnie temu
  • Rustykalna kuchnia
    placuszki ziemniaczane z wędzonym łososiem i dipem śmietanowo musztardowym
    4 tygodnie temu
  • Akacjowy blog. W podróży i w kuchni.
    Chleb orkiszowy (lub bułki) na drożdżach z marchwią i ziarnami.
    4 tygodnie temu
  • Kuchnia Gucia
    Bułki marchewkowe z nasionami w Majowej Piekarni
    4 tygodnie temu
  • Bake&Taste
    Kruche maślane ciasteczka
    1 miesiąc temu
  • Wegan Nerd - Kuchnia roślinna
    NAJPROSTSZA , KREMOWA FASOLA
    5 miesięcy temu
  • Co Dziś Zjem Na Śniadanie?
    Ziołowa focaccia z pieczarkami
    6 miesięcy temu
  • Bread, Cakes And Ale
    Alison Roman’s sticky cinnamon rolls
    6 miesięcy temu
  • Przepisy na domowy ser i chleb
    Prosty i smaczny chleb na drożdżach dla początkujących od Sergey Kirillov
    1 rok temu
  • bitter baker
    Candidlycam Best OnlyFans Site
    1 rok temu
  • Rise of the sourdough preacher
    Homebaker’s Cookbook: / Persimmon Pie Il Ricettario di Homebaker: Pie di cachi
    2 lata temu
  • Między ustami a ciosem patelnią
    Bułki poznańskie
    2 lata temu
  • Kuchnia nad Atlantykiem
    Pudding z semoliny i mleka kokosowego
    2 lata temu
  • The Moonblush Baker
    cupcake | cupcake – The Moonblush Baker
    4 lata temu
  • Everyday Flavours
    ZUPA MISO.
    5 lat temu
  • Food to warm the soul
    Najlepsze wegańskie ciasto czekoladowe
    5 lat temu
  • Trufla
    Prezentownik 2019 - książki
    5 lat temu
  • The Pastry Affair
    Pumpkin Streusel Coffee Cake
    5 lat temu
  • Chili & Tonka
    Gęsta zupa z batatów z grzankami, boczkiem i rodzynkami
    5 lat temu
  • Nutka Słodyczy
    Szafranowe mini babki drożdżowe z lukrem amaretto do koszyczka
    6 lat temu
  • Koubo
    Here is why I had set this up in private.
    6 lat temu
  • Coś niecoś
    Nowy adres bloga
    6 lat temu
  • Cukiernicze Kreacje Charlotte
    Zamknięcie bloga
    6 lat temu
  • Kulinarne podróże
    Pudding chia na mleku roślinnym, z owocami tropikalnymi (Chia pudding with tropical fruits).
    6 lat temu
  • Girl Meets Rye
    Cacio e Pepe
    6 lat temu
  • Bayaderka
    Golabki wegetarianskie (z kasza orkiszowa)
    6 lat temu
  • Save Sourdough
    12awesome Beach House Architecture
    6 lat temu
  • Filozofia smaku
    Bento Prep #16
    6 lat temu
  • Na Miotle
    Lody szczawiowo – truskawkowe (bez cukru)
    6 lat temu
  • 100 Loaves of Solitude
    Sourdough Bread: A Starter Guide to Starters
    7 lat temu
  • When Judit bakes...bread and better..
    From the Roots of Tradition: Shod Egg Cake
    7 lat temu
  • Scandi Foodie
    Bedroom Decor Wish List
    7 lat temu
  • Grahamka, weka i kajzerka...
    Polvorones del Espíritu Santo - hiszpańskie polworony Ducha Świętego
    7 lat temu
  • "makagigi i 55 piernikow"
    piernik przekładany
    7 lat temu
  • Chleb Pod Grapą
    Pumpernickel – Westfalian style dark rye
    7 lat temu
  • Pieprz czy wanilia
    Czekoladowy torcik musowy na piernikowym spodzie
    7 lat temu
  • Podjadane
    Carpet Cleaning Do's And Don'ts - The Tricks You Would Be Smart To Know
    7 lat temu
  • Licencja na gotowanie
    Pieczone warzywa z sosem orzechowym
    7 lat temu
  • Chleb miejski
    Orkiszowy wieniec drożdżowy
    8 lat temu
  • Baker's corner...somewhere in my kitchen
    Focaccias with red lentil flour
    8 lat temu
  • Menta e Rosmarino
    Penne di Kamut al pesce spada
    8 lat temu
  • KUCHARNIA
    Lemon Pie - lodowa tarta cytrynowa
    8 lat temu
  • Call me cupcake!
    Fluffy sponge cake with balsamic strawberries
    8 lat temu
  • Bread & Companatico
    Master Class 28-29 May 2016, Rotterdam
    9 lat temu
  • My discovery of Bread
    Bread with sourdough and oat porridge
    9 lat temu
  • Ola domowa
    Gâteau Marcel
    9 lat temu
  • Bea w Kuchni
    Szczęśliwego! :)
    9 lat temu
  • Bread Bar None
    Spelt Sourdough
    9 lat temu
  • Farine
    In Paris with an eye-phone
    9 lat temu
  • ~ e l r a ~
    Green Tea Chiffon Cake Serve With Mascarpone And Crushed Berries
    9 lat temu
  • Plated Stories
    B
    9 lat temu
  • The Byk
    9 lat temu
  • Sourdough Surprises
    Sourdough Crumpets, English Muffins, Welsh Cakes & More!
    9 lat temu
  • Rosa's Yummy Yums
    AN ODE TO COFFEE: WITHOUT YOU, WE ARE NOTHING / HAPPY 10TH BLOG ANNIVERSARY TO MY BLOG
    9 lat temu
  • Gospodarne Szczęście
    Chleb na zakwasie z San Francisco
    9 lat temu
  • Sweet Corner
    Rabarbarowy upside-down cake
    9 lat temu
  • Tartine Bread Experiment
    yes. i have been baking...
    10 lat temu
  • Zapach chleba
    Chleb Fendu i zielone ostępy
    10 lat temu
  • During The Free Time
    Trochę zmian !
    10 lat temu
  • Honey & jam | recipes + photos
    Honey & Jam: Seasonal Baking from My Kitchen in the Mountains
    10 lat temu
  • Apple Pie
    Wiosenna sałatka z wędzoną makrelą
    10 lat temu
  • Z pieczeniem za pan brat
    Domowy chleb drwala
    10 lat temu
  • Azélia's kitchen
    Bake a loaf in a cake tin
    10 lat temu
  • Danish Open Sandwiches (Smørrebrød)
    Danish Rye Bread - Easier Than Ever
    10 lat temu
  • Na kruchym spodzie
    A co do pudełka? Słone ciasto z różnościami
    10 lat temu
  • White Plate
    Zupa z kukurydzy, ziemniaków i jabłek
    10 lat temu
  • Pieczywo na zakwasie (i nie tylko)
    Bułki razowe z mąką żytnią
    10 lat temu
  • Tarzynkowo
    Sałata z ziołami i truskawkami z sosem z octu balsamicznego
    10 lat temu
  • My man's kitchen...
    Tort z truskawkami
    11 lat temu
  • Adam Piekarz
    chleb żytnio pszenny z siemieniem lnianym
    11 lat temu
  • Pracownia Wypieków
    Precle
    11 lat temu
  • Exorphin Junkie: confessions of an amateur bread baker
    Found Bread
    11 lat temu
  • Bread and bikes
    Book Review: A Salad For All Seasons
    11 lat temu
  • Zakwasowa mapa Polski
    Jak to działa?
    12 lat temu
  • What Katie Ate
    Vive la France! (and a few missing oeufs...)
    12 lat temu
  • Catalina Bakes
    Blackberry Muffins
    12 lat temu
  • Spiżarnia
    Sun-dried Tomato Bread
    15 lat temu
  • Levain Bread | Adventures of a home baker
  • From The Kitchen
  • Cioccolato Gatto
  • Modern Taste
  • Moje Ekspresje Kulinarne
  • Zapach domowego pieczywa
Pokaż 10 Pokaż wszystko

Prawa autorskie

Zdjęcia robię aparatem komórkowym 5 megapikseli. Mogłabym aparatem cyfrowym, ale on ma tylko 4 megapiksele:(
Pozwalam na wykorzystywanie moich zdjęć w celach wszelakich, bo są naprawdę bardzo kiepskie, więc i tak nikt nie chciałby ich ukraść.

Kontakt z anonimem

gallica.anonimica@gmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Zakwasowa mapa Polski

Zakwasowa mapa Polski

Na zakwasie i na drożdżach

Na zakwasie i na drożdżach

Sourdough Surprises

Sourdough Surprises
Motyw Prosty. Obsługiwane przez usługę Blogger.